Luke's Toy Factory

Er was eens een kleine Luke, gepassioneerd door vrachtwagens, auto's, treinen.. alles met wielen. Deze passie veranderde toen hij ouder werd in een gezonde obsessie, die er uiteindelijk voor zorgde dat hij zijn eigen speelgoed ontwerpen tot leven bracht. Het aller belangrijkste vond Luke dat al zijn speelgoed gemaakt zou worden met lokaal geproduceerde materialen. Maak kennis met Luke's Toy Factory opgericht door Luke, zijn vader Jim en een ander vader-zoon paar, Mitch en Evan.


Luke's vrachtwagens zijn perfect te combineren met Waytoplay

Wat maakt Luke's speelgoed zo bijzonder?

Luke ontwerpt speelgoed met een eenvoudige, oude houten schoolstijl. Veel mensen omschrijven het ook wel als urban stijl speelgoed. Het is speelgoed wat eruit ziet alsof het met de hand is gemaakt door een ervaren houtbewerker, ontworpen als een echte vrachtwagen. Grappig is, dat het speelgoed is gemaakt volgens de modernste productieprocessen en materialen, in de VS. Alles wat gebruikt wordt om het speelgoed te maken - elk materiaal, elk hulpmiddel en elke leverancier - is Amerikaans.

Het speelgoed is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook hartstikke leerzaam. Denk aan een 3D puzzel die een vrachtwagen wordt wanneer je deze goed in elkaar zet. Ontworpen voor kleine handen, het speelgoed is gemaakt met een beetje bewegingsruimte, zodat kinderen hun motoriek kunnen ontwikkelen zonder frustraties. De doelleeftijd is 3 jaar en ouder, precies op het punt waar kinderen 'babyspeelgoed' ontgroeien, maar nog niet helemaal klaar zijn voor de precisie van ingewikkelder bouwspeelgoed.

Alle onderdelen van de vrachtwagens kunnen worden gemixt en gematched. Elke vrachtwagen is ongeveer 30 cm lang en bestaan uit 4-5 onderdelen. De vrachtwagen heeft 9 onderdelen vanwege alle laadkisten.

Duurzaamheid ten top

Luke heeft 30% van het plastic uit de producten gehaald en vervangen door organische materialen, namelijk zaagsel. Dit wordt gecombineerd met veilige, gecertificeerde schone plastic pallets om het speelgoed van te maken. Het zaagsel dat in het speelgoed past varieert, dus sommige kleuren zullen enigszins afwijken van de kleuren op de afbeeldingen. Hoewel je de houtvezels in het plastic kunt zien, voelt het speelgoed zijdezacht aan. 

De kleuren in de vrachtwagens zijn ingepakt en niet beschilderd. Dit betekend dat de kleuren in het speelgoed zitten en ze er dus niet afschilferen of afgebeten kunnen worden. Ook zit er geen BPA of ftalaten in het speelgoed. Het speelgoed wordt namelijk gemaakt van polyprpyleen, één van de veiligste kunststoffen die er bestaat. Het doel van Luke's Toy Factory is om milieuvriendelijkheid in balans te brengen met veiligheid en duurzaamheid, en speelgoed te maken dat betaalbaar en leuk is.

Ervaren en genieten

Natuurlijk hebben wij dit speelgoed uitvoerig laten testen door onze kleine fans. De angst dat er niet goed gereden kan worden met de wagens door de losse stukken werd al snel de kop ingedrukt dankzij de ervaring dat de verbindingsstukken diep genoeg zijn en ze er dus niet uit kunnen vallen bij actief gebruik. Ook zagen alle papa's en mama's van de proefpersonen dat er uitbundig werd gecombineerd en ontdekt. De wagens werden in en uit elkaar gehaald, gecombineerd met andere wagens en gevuld met allerlei vracht die door de kamer werd verplaatst.

Design: 7,5 (je moet ervan houden)
Gebruik: 9,5 (bij optillen wil het onderstel er nog weleens onderuit vallen)
Milieuvriendelijkheid: 8

Gemiddeld cijfer: 8,3

Benieuwd naar de producten van Luke? Je shopt ze hier!

Wij zijn benieuwd, wat vind jij belangrijk aan speelgoed?